آموزشی, وردپرس

آموزش ثبت دامنه

زمان مطالعه: 5 دقیقه

دامنه چیست و برای خرید دامنه چه باید کرد؟

در جلسه 2 آموزش مقدماتی وردپرس در مورد اینکه دامنه چیست، انواع دامنه، پسوند های دامنه و مشخصات یک دامنه خوب صحبت کردیم. همچنین نکات مهم در خرید دامنه را به شما معرفی کردیم تا پیش از ثبت دامنه با نکات ضروی پیش از خرید و ثبت دامنه آشنا شوید. اگر هنوز آموزش قبلی در مورد دامنه را مشاهده نکردید همین حالا به لینک زیر مراجعه کنید و سپس ادامه آموزش را در این صفحه دنبال کنید.

چک کردن آزاد بودن دامنه

برای بررسی آزاد بودن دامنه می توانید از سایت هایی کمک بگیرید که مشخصات مالک دامنه را نمایش می دهند. در صورتی که دامنه ای قبلا ثبت نشده باشد می توانید برای خرید دامین اقدام کنید.

سایت پیشنهادی ما برای بررسی آزاد بودن Domain سایت domaintools است. در آدرس لینک زیر می توانید وارد سایت مورد نظر شوید و دامین انتخابی را بررسی کنید.

با ورود به این سایت فقط یک کار کافی است انجام دهید تا مشخص شود دامنه آزاد است یا خیر. جستجوی نام دامنه!

در باکس وسط صفحه آدرس دامنه و پسوند دلخواه را جهت بررسی وارد کنید.

در صورتی که پیام سبز رنگ مشابه تصویر زیر مشاهده کنید یعنی دامین دلخواه شما آزاد است و می توانید مطابق آموزش ها آن را ثبت کنید.

ثبت دامنه رایگان چطور است؟

تعدادی پسوند دامنه در جهان هستند که می توانید به صورت رایگان و مدت محدود آن ها را برای خود ثبت کنید. دامنه های رایگان معمولا 1 ماهه یا 3 ماهه یا 1 ساله قابل ثبت رایگان دارند. گاهی پس از مدت زمان مشخص شده امکان تمدید آن را ندارید و تمام زحمات شما نیز هدر خواهد رفت.

استفاده از دامنه های رایگان به هیچ وجه توصیه نمی شود. چون این نوع پسوندهای دامنه از نظر موتورهای جستجو شناخته شده هستند و هیچ کسب و کار معتبری از آن ها استفاده نمی کند. پس در نتایج جستجو نیز اعتبار این دامنه بسیار کم است و رتبه گرفتن و جذب بازدید طبیعی برای آن ها سخت خواهد بود.

معایب استفاده از دامنه رایگان
  1. ثبت دامنه رایگان محدودیت دارد و برای تمدید آن تضمینی وجود ندارد.
  2. دامنه های رایگان در موتورهای جستجو مثل گوگل رتبه های خوبی نمی گیرند.

پس به این دو دلیل در مورد ثبت دامنه رایگان توضیح بیشتری نمی دهیم و توصیه می کنیم دنبال چنین دامنه هایی نباشید. شما با مبلغ بسیار کمی می توانید یک دامنه ملی ir ثبت کنید و نیازی به چنین چیزی ندارید.

آموزش ثبت دامنه اینترنتی به صورت قدم به قدم

آموزش خرید دامنه و ثبت آن در ادامه بررسی می شود. دو اصطلاح خرید یا ثبت در واقع یک مفهوم هستند و تفاوتی ندارند. پس از خرید در واقع فرآیندهای ثبت توسط سرویس دهنده ای که از آن خرید می کنید برای شما انجام می شود.

آموزش ثبت دامنه که در ادامه بررسی می کنیم مربوط به دامنه های ir ملی و دامنه های بین المللی و عمومی است. در مورد انوع دامنه و پسوندها در جلسه قبل صحبت کردیم.

با آموزش هایی که در ادامه بررسی می کنیم شما می توانید هر نوع دامنه ملی یا دامنه بین المللی و عمومی را خریداری و ثبت کنید.

  • دامنه ملی ir
  • دامنه های بین المللی مثل com, net, org و…

پس ابتدا با آموزش خرید دامنه ملی .ir کار را پیش می بریم و سپس در مورد دامنه های عمومی توضیح می دهیم.

آموزش ثبت دامنه ir

آموزش ثبت دامنه .ir با توجه به اینکه نیازمند ثبت در سامانه ایرنیک است یک مرحله کار بیشتری نسبت به دامنه های عمومی دارد. اما پس از ثبت نام در ایرنیک تمام مراحل ثبت دامنه ir و دامنه های بین المللی مشابه هستند.

شروع فرایند ثبت دامنه ir

در شروع کار برای خرید دامنه های ملی ابتدا و پیش از هر چیز باید یک شناسه ایرنیک داشته باشید. داشتن شناسه ایرنیک برای ثبت دامنه ملی برای هر فرد الزامی است و این شناسه برای هر فرد یکتا است. یعنی اگر یک بار برای خودتان یک شناسه ایرنیک دریافت کنید برای همیشه و ثبت هر دامنه جدید می توانید از آن شناسه استفاده کنید و نیازی به ثبت نام جدید و دریافت شناسه جدید ندارید.

  • شناسه ایرنیک برای ثبت دامنه های ملی مثل .ir الزامی است.
  • شناسه ایرنیک برای هر فرد یکتا است و نیازی به دریافت شناسه جدید برای دامنه های بعدی نیست.

انواع دیگری از شناسه ایرنیک وجود دارد که برای نمایندگان فروش و… می باشند که در این آموزش با آن کاری نداریم.

آموزش ثبت نام در ایرنیک

برای دریافت شناسه ایرنیک ابتدا باید ثبت نام در سایت ایرنیک انجام دهید.

برای شروع به سایت ایرنیک به آدرس nic.ir می شوید.

با ورود به این سایت با پیام خوش آمد گویی زیر مواجه می شوید.

به ایرنیک، مرکز ثبت دامنه‌های مرتبه‌اول کشوری نقطه-آی‌آر (‎.ir) و نقطه-ایران (.ایران) خوش آمدید.

برای ثبت نام در irnic کافی است از منوی بالایی سایت در سمت چپ مرورگر بر روی گزینه مشخصه های شناسه زیرمنوی ساخت شناسه کاربری کلیک کنید.

ا ورود اطلاعات مربوط به فرم ثبت نام در چند مرحله می توانید شناسه irnic خود را دریافت کنید.

نمونه شناسه ایرنیک: ab9999-irnic

با ثبت نام و دریافت شناسه ایرنیک از سایت nic.ir مرحله اول کار شما برای دامنه های ir تمام شده است.

با همین شناسه می توانید برای ثبت دامنه ir اقدام کنید.

آموزش ثبت دامنه ir. در ایرنیک

برای ثبت دامنه ملی دو انتخاب دارید. روش اول این است که دامنه مورد نظر را مستقیم در سایت nic.ir خریداری کنید. روش دوم این است که برای خرید دامنه ir به نمایندگان فروش دامنه مراجعه کنید.

  • خرید دامنه ملی از nic.ir
  • خرید دامنه از نمایندگان فروش

خرید مستقیم از ایرنیک معمولا هزینه ثبت بالاتری دارد. پس پیشنهاد می کنیم برای خرید دامنه به نمایندگان فروش مراجعه کنید.

پس در مورد آموزش نحوه ثبت دامنه ir. در ایرنیک توضیح نمی دهیم و آموزش را در مورد نمایندگان فروش ادامه می دهیم.

نمایندگان فروش در واقع وبسایت ها و شرکت های ارائه دهنده دامنه هستند. برای ثبت دامنه ولی ir و همچنین دامنه های بین المللی می توانید از خدمات این سایت ها استفاده کنید.

شرکت های ارائه دهنده دامنه

معرفی شرکت های ارائه دهنده دامنه به زودی.

ثبت دامنه در سایت ایرنیک

پس از خرید دامنه ir از سایت شرکت های ارائه دهنده دامنه نیازی نیست که شما در سایت ایرنیک کار خاصی انجام دهید. ثبت دامنه در سایت ایرنیک توسط نماینده برای شما انجام می شود. تمام اطلاع رسانی ها در فرآیند ثبت نیز از طریق ایمیل برای شما ارسال می شوند. در پایان مراحل ثبت دامنه در سایت ایرنیک ایمیلی با مضمون دامنه برای شما ثبت شد را دریافت خواهید کرد.

ثبت دامنه در سایت ایرنیک چقدر زمان می برد؟

پس از خرید دامنه ir از سایت یکی از شرکت های ارائه دهنده دامنه یا سایت nic تا ثبت نهایی معمولا از 24 تا 72 ساعت زمان می برد. فرآیند ثبت دامنه ملی توسط کارمندان شرکت ایرنیک و به صورت دستی انجام می شود و با توجه به روز های کاری این زمان متفاوت است. اما معمولا 1 یا 2 روزه دامنه به نام شما خواهد شد.

آموزش ثبت دامنه com.

برای خرید دامنه های بین المللی نیازی به ثبت نام در سایت ایرنیک nic.ir نیست. ادامه مراحل خرید دامنه .com یا سایر دامنه های بین المللی مشابه ثبت دامنه ir است. پس نیازی به آموزش ثبت دامنه .com به صورت جداگانه نیست. مطابق آموزش همین صفحه می توانید مراحل را دنبال کنید و دامنه بین المللی مورد نظر خود را ثبت کنید.

بعد از ثبت دامنه چه باید کرد؟

در جلسه قبل از دوره آموزش وردپرس اولین پیش نیاز راه اندازی سایت یعنی دامنه را معرفی کردیم. در این جلسه نیز آموزش ثبت دامنه را به طور کامل بررسی کردیم. با آموزش های این جلسه به سادگی می توانید یک دامنه ir یا دامنه .com یا هر پسوند دیگری را ثبت کنید. اما بعد از ثبت دامنه چه باید کرد؟ در جلسه بعد در مورد پیش نیاز بعدی راه اندازی سایت یعنی هاست صحبت می کنیم. برای جلسه بعدی به لینک هاست چیست مراجعه کنید.

سوالی دارید؟

اگر هر سوالی در مورد خرید و ثبت نام دامنه های ملی ir و com و… یا ثبت نام در ایرنیک دارید می توانید در بخش دیدگاه ها در پایین همین صفحه بپرسید. سعی می کنیم در کمتر از 24 ساعت پاسخگوی شما باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *